Zuidelijke Film Pitch 2023

Rozemarijn Elisa (midden) was de winnaar van de Zuidelijke Film Pitch 2023. Samen op de foto met pitchjuryleden Perry Mulder van CineZee (links) en Jasper Naaijkens van Cinecitta (rechts). Foto: © Jules van Iperen.

Op vrijdag 12 mei organiseerde het Zuidelijk Film Festival samen met CineSud en CineZee de derde editie van de Zuidelijke Film Pitch. Geselecteerde filmmakers pitchten deze middag hun plan voor een nieuw filmproject aan een professionele jury, die bestond uit Guido Franken van CineSud, Perry Mulder van CineZee en Jasper Naaijkens van Cinecitta.

De Winnaars

De winnaar van de wedstrijd was Rozemarijn Elisa met haar filmplan Gekkiggeit. Zij won € 2000,- productiebudget om de film mede mogelijk te maken, aangeboden door CineSud, CineZee en het Zuidelijk Film Festival. De pitchjury was onder de indruk van het persoonlijke verhaal van de maker en de originaliteit van het project. Gezien het niveau van de gepresenteerde filmplannen hoog was, besloten CineZee en CineSud om drie extra prijzen uit te reiken, om ook een aantal van de andere projecten een steuntje in de rug te bieden. Zo ontving Jeannice Adriaansens voor haar project Kom Terug € 500,- voor de verdere ontwikkeling van het plan. Roxanne Stam kreeg voor haar project Deining een bijdrage van € 1000,- om met een scenariocoach aan het script verder te werken. Ten slotte kreeg Daphne Severeijns een bijdrage van € 1000,- voor de realisering van haar project Tuin der Driften.

Geselecteerde makers en projecten

  • Roxanne Stam – Project: Deining
  • Rozemarijn Elisa – Project: Gekkiggeit
  • Tim Sagl – Project: Hellum
  • Daphne Severeijns – Project: Tuin der Driften
  • Jeannice Adriaansens – Project: Kom Terug
  • Willem Kagenaar – Project: Mara