Zuidelijk Film Festival On Tour 2023

Het Zuidelijk Film Festival On Tour is een rondreizend filmprogramma met een selectie van prachtige korte films die vertoond zijn op het Zuidelijk Film Festival 2023 afgelopen mei in Tilburg. Filmmakers zullen bij de vertoningen ook aanwezig zijn voor een Q&A na afloop. Het Zuidelijk Film Festival richt zich op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Films met een narratief karakter worden op het festival in verrassende en afwisselende blokken vertoond.

Het Zuidelijk Film Festival On Tour was in december 2023 op diverse locaties in Tilburg te zien zijn. De tour werd georganiseerd in samenwerking met bioscoop Cinecitta, Buurthuis Jeruzalem en Heyhoef Cinema. Onderaan de pagina staat een overzicht met de vertoningen.

FILMPROGRAMMA


SJEEMTE
Regie: Floris Ramaekers
Fictie – Lengte: 12:56

Een afspraak om een uitkering aan te vragen loopt uit de hand als de 23-jarige Candide de baby van haar zus leent en doet alsof het haar eigen kind is. Een verdachte Martijn, de maatschappelijk werker, probeert haar leugens te ontrafelen waarin hij Candide beschuldigt van fraude. Maar achter haar schertsvertoning gaat een onverwacht geheim schuil.


DREAM IN COLOR
Regie: Marijn Raeven
Animatie – Lengte: 06:28

Twee jonge broers worstelen met het verlies van hun moeder. De oudere broer probeert zijn jongere broer op te vrolijken door hem mee te nemen in zijn fantasiewereld. Hun spel levert uiteindelijk meer op dan enkel een afleiding van hun verdriet.


KLETTE
Regie: Michael Abay
Fictie – Lengte: 17:15 – WINNAAR BESTE FILM

De 26-jarige Morgane woont nog altijd bij haar moeder in Brussel, heeft haar studie nog steeds niet afgerond en raakt in de liefde niet verder dan een one night stand. Ze weet duidelijk niet van aanpakken, in Brussel heet zo iemand een Klette. Of worstelt Morgane zoals zoveel jongvolwassenen met het streven naar het maatschappelijk opgelegde levenspad?

LUNCH BREAK
Regie: Reinout Swinnen en Bram Van Rompaey
Animatie – Lengte: 01:30

Joe is een kraanmachinist. Niets boeit hem echt, behalve één ding… één moment dat een zwak licht werpt op zijn anders zo saaie bestaan: de lunchpauze. Zolang hij daarop kan rekenen, houdt Joe het vol. Maar vandaag slaat het noodlot toe…


BEZORGD
Regie: Ruud Satijn
Fictie – Lengte: 16:27

Maaltijdbezorger Izem krijgt tijdens zijn avonddienst in een villabuurt een vrouw voor zich, die hem angstig iets duidelijk probeert te maken. De jonge bezorger vermoedt dat haar intimiderende man iets te maken heeft met die blauwe plek op haar slaap. Gelooft de politie de waarschuwing van deze jongen?


BLÈH
Regie: Tim Alards en Pepijn van Essen
Animatie – Lengte: 04:17

In de ogen van een fantasierijke kleuter zijn telefoongebruikers net zombies.


UITCHECKTIJD
Regie: Sophie van de Pol
Fictie – Lengte: 12:20 – WINNAAR PUBLIEKSPRIJS

Ans (63) gaat samen met haar man Jaap (65) en hun alleenstaande zoon Harry (29) een weekje naar hun vaste all-inclusive hotel in Zeeland. Wanneer Ans ziet dat Harry daar op slag verliefd wordt, realiseert ze zich dat hun zoon nu echt volwassen is en dat ze hem los moet laten.

TOURSCHEMA

Vrijdag 1 december 2023, 19.00
BIOSCOOP CINECITTA, TILBURG

Vrijdag 15 december 2023, 20.00
BUURTHUIS JERUZALEM, TILBURG

Donderdag 21 december 2023, 20.00
HEYHOEF CINEMA, TILBURG

Het Zuidelijk Film Festival On Tour 2023 werd mede mogelijk gemaakt door: