Het Zuidelijk Film Festival On Tour is een rondreizend filmprogramma met een selectie van korte films die vertoond zijn op het Zuidelijk Film Festival 2022 afgelopen mei in Tilburg. Filmmakers zullen bij de vertoningen ook aanwezig zijn voor een Q&A na afloop. Het Zuidelijk Film Festival richt zich op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Films met een narratief karakter worden op het festival in verrassende en afwisselende blokken vertoond.

Het Zuidelijk Film Festival On Tour zal in november 2022 op diverse locaties in Tilburg te zien zijn. De tour wordt georganiseerd in samenwerking met Pop Up Cinema. Onderaan de pagina staat een overzicht met de vertoningen.

Filmprogramma


BEAU MONDE
Regie: Hans Vannetelbosch
Fictie - Lengte: 26:34 - Winnaar Publieksprijs

Een avond in een toprestaurant. In een mozaïekvertelling volgen we de verhalen en belevenissen van het keukenpersoneel en de gasten. Naarmate de avond vordert, ontdekken we dieperliggende conflicten en de schrijnende aard van sommige personages. De ware aard van deze 'Beau Monde' komt aan de oppervlakte drijven.


IK WIL GRAAG BEDANKEN...
Regie: Jonathan J Smit
Fictie - Lengte: 11:15

Een tragikomische film over een dansmarieke die de dertig gepasseerd is maar nog steeds meedoet met de toernooien. Ze wil niets liever dan de eerste prijs winnen, zodat ze eindelijk haar bedankspeech kan geven. Maar die speech loopt toch wat anders dan dat ze al die jaren heeft geoefend.


LITTLE OX
Regie: Raf Wathion en Patrick Vandebroeck
Animatie - Lengte: 10:33

Een jonge muskusos migreert met een kleine kudde door de koude toendra. Voor de hongerige jonge os zijn de gedragsregels moeilijk te doorgronden. Zijn moeder doet haar best om voor hem te zorgen. Tijdens hun reis wordt de kudde aangevallen door een roedel wolven, die het op Little Ox gemunt hebben.


GRIT
Regie: Matthias Hoekman
Fictie - Lengte: 10:35

Een duistere, surrealistische film over het verdriet van een moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op drie waargebeurde verhalen.


WALL #4
Regie: Lucas Camps
Fictie - Lengte: 07:54

Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending.


BINGE LOVING
Regie: Thomas Deknop
Fictie - Lengte: 22:00 - Winnaar Talent Award

Een privédetective uit Brussel krijgt van een klant de opdracht om haar man te volgen, gezien ze vermoedt dat hij een minnares heeft. Wanneer de vrouw zich vervolgens met het onderzoek bemoeit, wordt de detective uit zijn comfortzone gehaald.

Tourschema

Vrijdag 4 november 2022, 20.00 - Gratis entree
BUURTHUIS JERUZALEM, TILBURG

Vrijdag 11 november 2022, 19.00 - Tickets: € 8,50
BIOSCOOP CINECITTA, TILBURG

Donderdag 17 november 2022, 20.00 - Gratis entree
HEYHOEF CINEMA, TILBURG

Gezien we met meerdere locaties samenwerken, gelden er verschillende entreetarieven per vertoning.


Het Zuidelijk Film Festival On Tour 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door: