Vanwege het Coronavirus COVID-19 hebben we helaas het besluit moeten nemen om het Zuidelijk Film Festival op 15 en 16 mei uit te stellen. Het festival en alle activiteiten eromheen zijn geannuleerd op deze data.

De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers heeft de hoogste prioriteit en in het kader daarvan is het helaas niet mogelijk om het festival in mei plaats te laten vinden.

Op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheid om het festival uit te stellen naar 28 en 29 augustus, in een aangepaste vorm zonder de Industry Day, met enkel de vertoning van de filmblokken en een prijsuitreiking.

Eind mei zullen we hierover een definitieve beslissing nemen. Als op dat moment blijkt dat augustus ook nog steeds een onzekere optie is, zal een volgende editie plaatsvinden in mei 2021.

We hopen natuurlijk dat er een mogelijkheid is om in augustus het festival alsnog te organiseren, maar we zullen altijd de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en de Gemeente Tilburg volgen. Daarnaast zal onze beslissing in mei ook gemaakt worden op basis van de actuele situatie en verwachtingen op dat moment.

Tot eind mei zullen we vooralsnog doorgaan met voorbereidingen van een aangepast festival in augustus. Meer nieuws over het uitstel volgt rond eind mei. Via de website en onze social media zal dit nieuws ook gedeeld worden.

We wensen iedereen veel sterkte en een goede gezondheid toe de komende tijd. Stay safe.

Met vriendelijke groet,

Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis de Bakker

Organisatie Zuidelijk Film Festival