Zuidelijk Film Festival afgelast

Helaas hebben we het besluit moeten nemen om het Zuidelijk Film Festival in 2020 af te gelasten. Het festival zal zodoende plaats gaan vinden in mei 2021.

Het is onmogelijk gebleken om het festival in een kleinere vorm door te laten gaan in augustus, wat o.a. ten koste zou zijn gegaan van de randprogrammering, netwerkgelegenheden en de complete festivalervaring die je normaal gesproken hebt. Zaken die onmisbaar zijn voor een filmfestival, naast de filmvertoningen zelf natuurlijk.

We hoopten uiteraard op een mooie lancering van het Zuidelijk Film Festival dit jaar, wat door alle beperkingen echter niet mogelijk is. Geselecteerde makers hebben reeds per mail bericht ontvangen.

In tegenstelling tot het beleid van veel andere filmfestivals, zullen wij onze programmering meenemen naar 2021. Wel zullen wij ook nieuwe inzendingen gaan accepteren in het najaar en zal het een samengesteld festivalprogramma worden. Meer nieuws over o.a. de exacte festivaldata en inzendingen volgt in de loop van het najaar.

Hopelijk kunnen we in mei 2021 alles op een geslaagde manier inhalen.

Met vriendelijke festivalgroet,

Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis de Bakker

Organisatie Zuidelijk Film Festival