Winnaars 2022

 

Het festivalteam, jurylid Christanne de Bruijn (midden) en filmmaker Hans Vannetelbosch (tweede van rechts).

Foto: © Jostijn Ligtvoet Fotografie

De film Howling van regisseur Laura Van Haecke won de juryprijs voor Beste Film. Howling vertelt het verhaal de negenjarige Bo. Ze is blij dat ze eindelijk tijd met haar vader gaat doorbrengen. Als hij echter niet komt opdagen, is Bo op zichzelf aangewezen en moet ze onafhankelijker zien te worden.

De Talent Award werd gewonnen door Thomas Deknop voor zijn stijlvolle en eigenzinnige film Binge Loving. Een film over een privédetective uit Brussel die uit zijn comfortzone wordt gehaald wanneer zijn opdrachtgever zich met zijn werk bemoeit.

De Publieksprijs werd gewonnen door de film Beau Monde van regisseur Hans Vannetelbosch. De film is een mozaïekvertelling in een toprestaurant, waar het keukenpersoneel en de gasten worden gevolgd. Naarmate de avond vordert, ontdekt de kijker dieperliggende conflicten en de schrijnende aard van sommige personages. De ware aard van deze 'Beau Monde' komt aan de oppervlakte drijven.

De winnaar van de CineSud Zuidelijke Film Pitch 2022 was filmmaker Veerle de Wilde met haar filmplan Ultraviolet. Zij won een productiebijdrage van € 2000,- vanuit CineSud voor de realisatie van het project. Ultraviolet is een korte fictiefilm over een tienermeisje dat haar eigen weg zoekt als jonge vrouw, maar worstelt intussen met de psychische problemen van haar moeder.