Jeugdblok - Zaterdag 10 juli, 11.00 - 12.00

Grote Zaal - Leeftijd: 8+


CLIFFHANGER
Regie: Jasper Loos, Diederick Geers en Jelle Janssen
Animatie - Lengte: 02:15 - Tilburgse première

De shootout van een sheriff verandert in een avontuur door de wondere wereld van film.


ZOENTJESDIEF
Regie: Lidi Toepoel
Fictie - Lengte: 14:00

Amy profiteert speels van haar dementerende oma. Zo kan ze makkelijk kaartspelletjes van haar winnen of meerdere keren geld krijgen voor hetzelfde rapport. En het is dubbel voordelig als oma verliefd wordt op Rinus, die ook in het bejaardentehuis woont. Maar op een dag moet Rinus verhuizen. Amy besluit er alles aan te doen om haar oma te helpen haar liefde weer te zien.


MIJN ZUSJE
Regie: Emi Canini
Animatie - Lengte: 05:27 - Nederlandse première

Liana heeft een mentale en fysieke beperking en is daardoor zeer hulpbehoevend. Liana’s zus, Emi, probeert een idee te vinden voor een nieuw script. Emi moet steeds stoppen met haar werk omdat ze Liana moet helpen, maar krijgt plotseling inspiratie voor haar script.


HEILIG BOONTJE
Regie: Eva Nijsten
Documentaire - Lengte: 15:31 - Tilburgse première

Merle (8) woont in een klein dorpje, in het zuiden van Nederland. Over een paar weken doet ze haar eerste heilige communie in de kerk. Net als haar ouders, opa's en oma's ooit hebben gedaan. Merle kijkt uit naar de mooie kleren en cadeaus, maar weet nog niet wat ze moet denken van wat de godsdienstjuf op school vertelt over Jezus. Verandert er echt iets wanneer Merle straks de heilige hostie eet?


TOURIST TRAP
Regie: Vera van Wolferen
Animatie - Lengte: 02:00 - Tilburgse première

Het autootje Jeep zoekt een unieke vakantielocatie en lijkt die te hebben gevonden: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar bij aankomst komt Jeep erachter dat hij niet de enige avonturier is. De ene na de andere veerboot voert campers en caravans aan die het zo idyllisch begonnen tripje grondig weten te verpesten.