Focus op Genrefilm - Zaterdag 14 mei, 11.00 - 12.30

Grote Zaal - Leeftijd: 16+


DE GLOEIIGE
Regie: Justus van den Elsen
Fictie - Lengte: 09:00

1850, het grensgebied tussen Nederland en België. Een jonge boerenknecht probeert stiekem zijn vee de grens over te smokkelen. Men hoort al eeuwenlang geruchten over een duister wezen dat zich schuilhoudt op de heide, dat voor eeuwig moet boeten voor een oude leugen. Wanneer de jongen tegen zijn grootouders liegt, lijkt hem hetzelfde lot te wachten als het dolende wezen op de heide.


MUIL
Regie: Jasper Vrancken
Fictie - Lengte: 14:00 - Tilburgse première

Richard heeft een ongewoon en gevaarlijk seksueel verlangen: het idee om opgegeten te worden door een dier of monster windt hem op. Via een contactadvertentie ontmoet hij de mysterieuze Max, die hem de kans biedt om zijn duistere fantasie waar te maken. Maar durft Richard dit of niet?

NIGHT CALL
Regie: Tim Sagl
Fictie - Lengte: 18:27 - Tilburgse première

Nadat Samantha haar zieke moeder heeft verzorgd, gaat ze stiekem door met haar baantje als sekstelefoniste. Wat als een rustige, eenzame en anonieme bezigheid voor wat extra centen begint, verandert in een gruwelijke nachtmerrie wanneer een mysterieuze klant meer over Samantha blijkt te weten dan hij eigenlijk zou mogen.


SHINY NEW WORLD
Regie: Jan van Gorkum
Fictie - Lengte: 08:43 - Tilburgse première

De vijftigjarige Barry is een bijzonder soort schoonmaker: hij maakt crime scenes schoon waar demonen hebben huisgehouden. Tijdens het maken van een bedrijfsfilm over zijn werk, loopt een voor Barry normale werkdag op bloederige wijze uit de hand.