Festivallocatie

FESTIVALLOCATIE

Cinecitta
Willem II Straat 29
5038 BA Tilburg

OVER CINECITTA

Aan de Willem II Straat 29 in Tilburg worden al meer dan honderd jaar arthouse films vertoond. Door reizende gezelschappen en bioscopen als De Nieuwe Bioscoop, Cinema Royal, Camera, Ambassade en – sinds 1983 – Cinecitta. Cinecitta is van oudsher sterk in arthouse films en vertoont juweeltjes uit alle windstreken, die de reguliere Hollywood-films vaak ruimschoots in de schaduw stellen. Geen blockbusters, maar bijzondere films voor mensen die niet met de massa meegaan.

Het Rijksmonument heeft in 2012 een grootscheepse verbouwing en restauratie ondergaan en is op de tweede plaats geëindigd (na het Mauritshuis) voor de NRP Gulden Feniks restauratie prijs. Na de verbouwing zijn er 3 bioscoopzalen, een multifunctionele zaal, een stijlvolle vergaderkamer, restaurant en bar gerealiseerd. Uniek voor Tilburg in zijn opzet en monumentale uitstraling. Wat niet is veranderd is de programmering van kwalitatieve films, de unieke Cinecitta sfeer en de naam Cinecitta, die verwijst naar de grote filmstudio in Rome. In 2020 is Cinecitta uitgebreid met 2 ondergrondse filmzalen en een atrium met grootstedelijke allure.

Meer informatie: www.cinecitta.nl

ROUTE

Cinecitta is gemakkelijk te bereiken, vanwege de centrale ligging in Tilburg.

Openbaar Vervoer: Cinecitta ligt op slechts 7 minuten lopen vanaf het Centraal Station van Tilburg.

Fiets: Fietsen kunnen gratis gestald worden (ma. t/m za. van 07.30 tot 22.00 uur, zo. van 10.00 tot 19.00 uur) in de fietsenstalling aan het Pieter Vreedeplein (ingang IJzerstraat). Mocht dit niet toereikend zijn, dan is de gratis fietsenstalling Heuvel (ingang tegenover Heuvelse kerk) een alternatief. Deze is dagelijks van 07.30 tot 04.30 uur open.

Auto: Parkeer de auto in de Parkeergarage aan het Pieter Vreedeplein (navigatie: Telegraafstraat 20, ingang via Magazijnstraat). Openingstijden: ma. t/m za. van 07:00 – 04:30 uur. Zon- en feestdagen 10:30 – 04:30 uur. Tarieven: ma. t/m vr. € 2,50 per uur en za./zo. € 3,50 per uur met een minimum van € 0,50. Een hele dag parkeren kost € 25,00. Rijdt u na 18:00 uur de parkeergarage in, dan betaalt u voor de rest van de avond maximaal € 7,00.