Competitie Blok 3 - Zaterdag 14 mei, 15.45 - 17.25

Grote Zaal - Leeftijd: 16+


YAREN EN DE ZON
Regie: Joren Slaets en Renate Raman
Documentaire - Lengte: 19:01 - Tilburgse première

Yaren (10) vertrekt op kamp. Ze gaat naar een kamp voor kinderen die allemaal een dierbaar persoon hebben verloren. Yarens moeder is vier jaar geleden gestorven en daar heeft ze het nog altijd moeilijk mee. Dit wordt het begin van een bijzondere zomer en een al even bijzondere vriendschap.


MY BOY
Regie: Lauren Fripont
Animatie - Lengte: 05:55 - Nederlandse première

My Boy vertelt het verhaal van twee kinderen - een 'jongen' en een 'meisje' - en hun moeder. In hun gedeelde fantasie nemen ze rollen aan als helden en monsters. Het loopt echter allemaal fout wanneer de jongen een 'magical girl' wil spelen, maar de moeder dat niet kan aanvaarden.


WANNEER IK ONTPLOF
Regie: Angelo Raaijmakers
Fictie - Lengte: 07:16 - Tilburgse première

Millennial Chris merkt op zijn dertigste verjaardag tot zijn ontzetting dat er een tikkende bom in zijn buik groeit. Kan bomexpert Alim hem helpen het explosief onschadelijk te maken?


LE PAIN
Regie: Pepijn Tebrunsvelt
Fictie - Lengte: 10:00 - Tilburgse première

Een Duitse soldaat onderzoekt of de verdwenen familie Levi zich schuilhoudt in een bouwvallig huisje dat alleen bewoond lijkt te worden door een Waals boerenmeisje. De twee spreken elkaars taal niet en dat zorgt tijdens de huiszoeking voor een ongemakkelijke situatie die snel escaleert.


WAAN(BEELD)
Regie: Mackenzie Fincham
Animatie - Lengte: 03:13 - Tilburgse première

Wanneer een meisje in het midden van de nacht wakker wordt gemaakt door haar wekker, weet ze dat er iets mis is. Deze vermoedens worden beaamd wanneer ze in de spiegel kijkt. Een gebroken connectie met haarzelf zet een haunting in gang.


BINGE LOVING
Regie: Thomas Deknop
Fictie - Lengte: 22:00 - Nederlandse première

Een privédetective uit Brussel krijgt van een klant de opdracht om haar man te volgen, gezien ze vermoedt dat hij een minnares heeft. Wanneer de vrouw zich vervolgens met het onderzoek bemoeit, wordt de detective uit zijn comfortzone gehaald.