Competitie Blok 2 - Zaterdag 14 mei, 13.30 - 15.10

Grote Zaal - Leeftijd: 16+


HOWLING
Regie: Laura Van Haecke
Fictie - Lengte: 19:56 - Nederlandse première

De negenjarige Bo is blij dat ze tijd met haar vader zal gaan doorbrengen. Als hij echter niet komt opdagen, is ze op zichzelf aangewezen en moet ze onafhankelijker zien te worden.


TEAM ELIAS
Regie: Glenn Dumortier
Documentaire - Lengte: 13:00 - Nederlandse première

Elias is een jonge bodybuilder die zijn grote dromen volgt, terwijl hij een schorsing uitzit.


LITTLE OX
Regie: Raf Wathion en Patrick Vandebroeck
Animatie - Lengte: 10:33 - Nederlandse première

Een jonge muskusos migreert met een kleine kudde door de koude toendra. Voor de hongerige jonge os zijn de gedragsregels moeilijk te doorgronden. Zijn moeder doet haar best om voor hem te zorgen. Tijdens hun reis wordt de kudde aangevallen door een roedel wolven, die het op Little Ox gemunt hebben.


VOOR HET SLAPEN GAAN
Regie: Guido Coppis
Fictie - Lengte: 08:54 - Tilburgse première

Voor de twaalfjarige Duco is de tijd net voor het slapen gaan het ergste moment van de dag. Er lijkt maar één manier over te blijven om daar voorgoed een eind aan te maken.


DE SJAMAAN
Regie: Onias Landveld
Animatie - Lengte: 03:30 - Tilburgse première

Acht teksten van Onias Landveld vormden de leidraad voor componisten en animatoren om een bijzonder verhaal van menselijke strijd en groei vorm te geven. Een strijd die wordt vormgegeven door de gevolgen van trans- en intergenerationele overdracht. De Sjamaan representeert een onderdeel van die innerlijke strijd voor een eigen identiteit.


IK WIL GRAAG BEDANKEN...
Regie: Jonathan J Smit
Fictie - Lengte: 11:15 - Tilburgse première

Een tragikomische film over een dansmarieke die de dertig gepasseerd is maar nog steeds meedoet met de toernooien. Ze wil niets liever dan de eerste prijs winnen, zodat ze eindelijk haar bedankspeech kan geven. Maar die speech loopt toch wat anders dan dat ze al die jaren heeft geoefend.