WINNAAR CINESUD ZUIDELIJKE FILM PITCH

De winnaar van de CineSud Zuidelijke Film Pitch was filmmaker Daan Janssens met zijn filmplan Achter de Schermen. Hij won een productiebijdrage van € 2000,- vanuit CineSud voor de realisatie van zijn project. Een extra stimuleringsprijs van € 1500,- werd gewonnen door filmmaker Jeroen Zeegers met het filmplan Joop de Vlinderman.

Als onderdeel van het Back To Filmmaking programma van het Zuidelijk Film Festival organiseerden we in samenwerking met CineSud de eerste editie van de CineSud Zuidelijke Film Pitch op vrijdag 9 juli 2021.

Filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen konden zich hiervoor opgeven met een filmplan. De 5 geselecteerde makers en filmplannen waren:

  • Nicole Jachmann, filmplan: Emma
  • Bart Schrijver, filmplan: Human Nature
  • Luca Meisters, filmplan: Magma
  • Jeroen Zeegers, filmplan: Joop de Vlinderman
  • Daan Janssens, filmplan: Achter de Schermen

De geselecteerde makers volgden op vrijdag 9 juli online een workshop pitchen van coach Gwyneth Sleutel en vervolgens mochten de makers hun plannen pitchen aan een professionele jury. Het winnende filmplan kreeg € 2.000,- productiebudget aangeboden vanuit CineSud. Uiteindelijk werd er nog een extra stimuleringsprijs van € 1.500,- toegekend.

De jury van de CineSud Zuidelijke Film Pitch 2021 bestond uit actrice Christanne de Bruijn, Guido Franken van de Limburg Film Office en Carolijn Lilipaly van de Zeeland Film Commission.

De CineSud Zuidelijke Film Pitch vond i.v.m. Covid19 online plaats.