Competitie Blok 3

Zaterdag 18 mei, 15.00 - 16.30

Grote Zaal - Leeftijd: 16+

HOOFD STUK
Regie: Lieke Anna
Documentaire – Lengte: 30:00
Tilburgse première

Kunstenaar Lieke Anna verliest in 2020 haar moeder, terwijl ze er wel nog is. Haar moeder krijgt een hersenbloeding terwijl ze naast haar zit op de bank. Hoofd Stuk is een intiem portret van Lieke die worstelt met de onzichtbare impact van haar moeders hersenletsel en het effect op hun relatie en haar eigen identiteit.

THE MIRACLE
Regie: Nienke Deutz
Animatie – Lengte: 14:58
Tilburgse première

The Miracle, een plek waar de zon altijd schijnt, met eindeloze mogelijkheden om te ontspannen en eten in overvloed. Maar hoe verhoud je je tot een plek die je voortdurend confronteert met de dingen die je niet hebt?

VLINDERMAN
Regie: Jeroen Zeegers
Fictie – Lengte: 19:10
Tilburgse première

Een vlinderverzorger in een dierentuin leeft een teruggetrokken bestaan. Dat verandert wanneer hij één van zijn vlinders op de grond vindt met een hap uit de vleugel. In een zoektocht naar de dader verliest hij zich in verdenkingen en breekt uit zijn cocon om voor zichzelf op te komen.

LEVENSLANG
Regie: Jard Struik
Fictie – Lengte: 07:45
Tilburgse première

Een jonge crimineel maakt de tocht van zijn leven wanneer blijkt dat hij een levenslange voorraad van zijn favoriete hagelslag heeft gewonnen. Maar komt hij op tijd om zijn prijs vóór de deadline te innen?