Competitie Blok 1

Vrijdag 17 mei, 19.00 - 20.45

Grote Zaal - Leeftijd: 16+

MAGMA
Regie: Luca Meisters
Fictie – Lengte: 14:56
Tilburgse première

De wereld van de introverte, maar vurige Esra (9) staat op zijn kop. Haar vader is invalide geworden door een motorongeluk en als gevolg daarvan zijn ze verhuisd. Worstelend met zijn beperking is hij niet meer de vader zoals Esra hem kende. Op Esra’s nieuwe school ontglipt haar een leugen die haar positieve aandacht oplevert, maar waarvan ze de gevolgen niet kan overzien.

NOBODY
Regie: Job, Joris & Marieke
Animatie – Lengte: 09:15
Tilburgse première

Wanneer de obsessieve Instagrammer Florian te veel selfies maakt, wordt hij onzichtbaar en moet hij moeite doen om zijn geliefde volgers te behouden.

DE LAATSTE LENTE
Regie: Thijs Visser
Fictie – Lengte: 11:55

De Laatste Lente is een korte film over sterfelijkheid, eenzaamheid, vaderlijke adviezen en verbintenis. In deze film staan vader en zoon zij aan zij maar ook recht tegenover elkaar. Ruud moet zijn verstoorde relatie met zijn zoon zien te redden tijdens de laatste vader-zoon trip die hij met hem zal hebben. Een gesprek met een deadline.

LIGHTS
Regie: Pepijn Tebrunsvelt
Animatie – Lengte: 5:56
Tilburgse première

In 'Lights' brengt een animator op een oude werkbank twee stopmotion poppetjes tot leven. Wanneer hun intuïtie afwijkt van de bedoelingen van de animator, nemen ze het heft in eigen handen en proberen ze los te breken van zijn invloed.

DRIJF
Regie: Levi Stoops
Animatie – Lengte: 14:59
Tilburgse première

Twee mensen die verdwaald zijn op zee voeren een bloederige strijd om het voortbestaan én hun relatie.