Back To Filmmaking

Op vrijdag 9 juli vond Back To Filmmaking plaats bij Cinecitta. Een middag met interessante filmactiviteiten en gelegenheid om te netwerken tijdens een gezellige borrel ter afsluiting! De middag werd georganiseerd door het Zuidelijk Film Festival, Cinecitta, Pop Up Cinema, Studio Nova en CineSud. Online vond op deze dag ook de CineSud Zuidelijke Film Pitch plaats (besloten groep).

Het middagprogramma in bioscoop Cinecitta was op deze dag als volgt:

13.30-14.30: Pop Up Cinema presenteert CineSandwich, een bijzondere kijkervaring waarbij een korte film en de maker in de spotlight staan. Het publiek kijkt een korte film, daarna praat interviewster Meike van Zandvoort intensief na met de makers en wordt de film nóg een keer vertoond. De nieuw verworven inzichten in het maakproces maken dat je heel anders naar de film gaat kijken. Een ideale filmsnack om het programma mee te beginnen! Te gast in deze CineSandwich zijn de Limburgse filmmaker Genio de Groot en editor Jurriaan de Groot met hun film Convoi Exceptionnel.

15.00-17.00: Cinecitta presenteert In Gesprek Met Cecilia Verheyden, regisseur van de Netflix-film Ferry. Gepresenteerd door Mike Weerts. Een bijzonder en uitgebreid interview met de Vlaamse regisseur Cecilia Verheyden over de totstandkoming van haar film Ferry, de prequel van de populaire misdaadserie Undercover en een co-productie tussen België en Nederland. Inclusief Q&A.

17.00-18.45: Studio Nova presenteert Borrelen & Bijpraten, de perfecte afsluiting van Back To Filmmaking. Dé kans om eindelijk weer gezellig face to face bij te praten, te borrelen en kennis te maken met andere filmprofessionals uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Inclusief drankjes en hapjes.